Nyheter og artikler

Nå er det Nok. - SMISO Hordaland skifter navn

Nok Bergen logo whiteBG 200px

Nå er det Nok.

 

SMISO Hordaland skifter navn til Nok. Bergen

Denne høsten vil de 16 sentrene mot seksuelle overgrep som er medlemmer av paraplyen Nok. (tidl. FMSO), samles under en enhetlig logo, profil og navnet Nok.. Med dette synliggjøres at alle sentrene i paraplyen følger en felles faglig plattform og etiske retningslinjer. Målet med profilendringen er økt brukervennlighet og bedre synlighet over hele Norge. Sentrene vil få en felles landingsside på noksentrene.no.

Tilbudene våre er gratis og innebærer blant annet enesamtaler, gruppesamtaler og sosiale tilbud til utsatte for seksuelle overgrep og deres pårørende. Vi tilbyr også forebyggende arbeid i våre tilhørende kommuner. Selv om vi skifter navn fra SMISO Hordaland til Nok. Bergen, gir vi fortsatt det samme tilbudet til hele gamle Hordaland fylke.

 

Sammen finner vi veien videre.

Ingen skal bli utsatt 450px

 

Et tydelig stopp-punkt

Ordet «nok» representerer ikke en forkortelse, men hva vi jobber med. Nok. signaliserer et tydelig stopp-punkt og gjenspeiler sentrenes felles visjon «Ingen skal bli utsatt for seksuelle overgrep».
Samtidig henviser navnet til målgruppens egenkraft og styrke. Et stopp-punkt markerer også forandring, håp og fremtid i tråd med vårt slagord «Sammen finner vi veien videre».

rygg hender 1 450px

For en bedre fremtid

Sammen jobber vi for en bedre fremtid for den som har blitt utsatt, og for å hindre at nye overgrep skjer. Med nytt navn og logo ønsker vi å fremstå som tydelige, ærlige og direkte. Mangfold og bevegelse er også viktige verdier for sentrene, som fortsetter å levere inkluderende og tverrfaglige lavterskeltilbud med høy kompetanse. Vi ser frem til å ønske både tidligere og nye brukere og samarbeidsparter velkommen under ny profil og logo.

 

Forebyggende tiltak for å unngå smittespredning av virus

Gjeldende besøksregler

 • Alle som kommer til senteret må være helt friske. Hvis du selv er syk eller er i kontakt med andre som er syke, må samtaler foregå over telefon/video

 • Når du kommer: Gå inn hoveddøren i 1. etg, ta heisen opp i 3. etg. og ring på døren vår. Din veileder er klar for å åpne og ta i mot deg

 • Kom til avtalt tidspunkt, så vil veilederen din møte deg og vise deg til samtalerommet dere skal bruke.

 • Det står håndsprit ved inngangsdøren – bruk denne

 • Husk håndvask, det forebygger smittespredning. Koronaviruset smitter ved dråpesmitte på slimhinnene, vask eller sprit deg før du tar deg til ansiktet når du har tatt på dørhåndtak eller andre overflater andre personer kan ha tatt på.

 • Hvis du må hoste eller nyse, hold deg for munnen med papirlommetørkle eller armen din – ikke hendene

 • Hold hele tiden anbefalt avstand (minst 1 meter) til andre personer, sitt godt fra hverandre

 • Kjøkkenet er stengt for all bruk

 • Ikke ta på kanner eller vannmugger, ansatte skjenker kaffe, te eller vann til deg

 • Ved planlagte arrangementer vil besøkende deles inn i grupper med god avstand

 • Vi hilser ikke med håndtrykk eller klem nå for tiden

 • Når du går: Faglig veileder viser deg innover i lokalet vårt hvor du tar trappen ned til bakgården

 (Oppdatert 20.5.2020)

Onsdag 20.5 - Gradvis gjenåpning - Uketreff

Samfunnet åpner gradvis mer og mer opp og vi gjør nå det samme. Vi har økt kapasiteten til å ha samtaler med fysisk oppmøte og vil nå prøve et nytt arrangement for at brukere kan treffe hverandre på senteret: Uketreff. (Klikk her for lese mer om dette).
I utgangspunktet vil denne aktiviteten foregå hver onsdag frem til sommerferien, men endringer kan forekomme. Sjekk kalenderen vår før du kommer.

Oppdaterte besøksregler står på denne siden, det er viktig at alle er godt kjent med disse før man kommer til senteret.

 

Onsdag 22.4 - Gradvis gjenåpning (enesamtaler) fra og med mandag 27. april

På grunn av koronapandemien har senteret vært stengt for besøk siden 13. mars. Myndighetene har nå lettet litt på restriksjonene, og vi skal forsiktig begynne å åpne opp for “en til en”-besøk fra og med mandag 27. april. Alle grupper, innomstikk og andre fellesaktiviteter er avlyst til over sommeren. Faglige veiledere er delt inn i team og vil veksle mellom å være på senteret på faste dager i uken og ha hjemmekontor. Brukere som ønsker samtaler på senteret kan det, og de som ønsker å ha telefonsamtaler kan fortsette med det.

Vi oppfordrer dere alle til å ta kontakt med oss for å sette opp avtaler med hver enkelts faglige veileder. Hvis ikke fysisk oppmøte er et alternativ har vi selvsagt fortsatt mulighet til å avtale gjennomføring av samtaler via telefon eller video.

 

Fredag 27.3 - Senteret fortsatt stengt for besøk

I lys av smitteutviklingen har vi besluttet å utvide perioden vi holder stengt for innomstikk og alle brukeraktiviteter tom. tirsdag 14.4, med mulighet for forlengelse. Dette gjelder også enesamtaler. Disse kan tas på telefon etter nærmere avtale med faglig veileder. Senteret vil ha åpent for telefonhenvendelser og har nå utvidet telefontiden til at den er åpen alle dager fra kl. 10.00 - 15.30. 

Vi kan ikke møtes fysisk i disse dager, men vi vil svært gjerne oppfordre alle brukere og samarbeidspartnere til å ta kontakt med oss på telefon, enten det er for å sette opp avtaler eller bare for å slå av en kort prat innimellom. 

 

Fredag 13.3 - Senteret stenger for alle besøk

Vi har nå besluttet at senteret stenger for innomstikk og alle brukeraktiviteter fom. fredag 13.3 tom. fredag 27.3, med mulighet for forlengelse. Dette gjelder også enesamtaler. Disse kan tas på telefon etter nærmere avtale med faglig veileder. Senteret vil ha åpent for telefonhenvendelser og har nå utvidet telefontiden til at den er åpen alle dager fra kl. 10.00 - 15.30. Dette gjelder også foreløpig tom. 27.3.

 

Torsdag 12.3

Vi følger smitteutvklingen tett og har i lys av dette besluttet at senteret stenger for innomstikk og alle brukeraktiviteter fom. fredag 13.3 og inntil videre. Unntakene er enesamtaler som foreløpig vil gå som normalt og vi vil ha åpent på telefon til vanlige tider.

Hvis du ønsker å unngå transport kan du ta kontakt med oss for å avtale å ha enesamtaler pr. telefon.

I dag, torsdag 12.3, er musikktilbudet avlyst, men vi har åpent for innomstikk.handwash1

 
Onsdag 11.3
Vi skal være tilstede i menneskers livskriser, og derfor er det av ekstra stor betydning at vi klarer å holde senteret åpent for dem som trenger oss, og at de som kommer til oss kjenner seg trygge. Så langt er ingen av senterets ansatte selv smittet av dette viruset, og den situasjonen må vi prøve å unngå. Vi ønsker heller ikke å utgjøre en smittefare for andre, og har på denne bakgrunn gjort noen vurderinger, og forholder oss fremover på følgende måte: 

 • Vi unngår å håndhilse på hverandre. Det gjelder også nye brukere som kommer til første samtale. Det kan virke rart å ikke skulle ta hverandre i hånda når vi møtes, men håper på forståelse for det. Vi lover å ta godt imot alle likevel.

 • Vi unngår å gi hverandre en klem.

 • Vi oppfordrer alle som bruker senteret til å være nøye med håndvask.

 • Du finner også Antibac ved inngangsdøren og vi oppfordrer alle til å bruke dette.

 • Under felles tilbud som innomstikk og ulike grupper er stolene satt opp med god avstand mellom hverandre. Det samme gjelder stolene i samtalerommene for å minske muligheten for dråpesmitte. Vi prøver å gjøre rommene så naturlige og hyggelige som mulig likevel.

 • Er du forkjølet, hoster eller har andre symptomer på luftveisplager, omgangssyke eller influensa, ber vi om at du enten venter med å komme til senteret til du er frisk, eller ber om utsettelse av avtalen. Det er også mulig å gjøre avtale om å ta samtaler på telefon dersom du opplever at det blir for vanskelig å vente.

 • Vi vurderer alle våre undervisningsoppdrag fortløpende, og det kan komme avlysninger eller utsettelser på kort varsel. Gjennomføring vil bli vurdert opp mot den konkrete smittefare det enkelte oppdrag anses å utgjøre, samt sikring av bemanning på senteret.

 • Personalet vil ikke reise utenlands i jobbsammenheng på nåværende tidspunkt, og ellers begrense reiser i henhold til nasjonale anbefalinger.

 
Takk for at du hjelper oss å holde senteret smittefritt, og husk at selv om landet er i en uoversiktlig situasjon er du hjertelig velkommen til oss, og til å ta kontakt med oss.

Følg gjerne med på Bergen kommune sine temasider om virusutbruddet: https://www.bergen.kommune.no/hvaskjer/tema/koronavirus

 

Årlig undersøkelse av aktiviteter og tilbud ved SMISO Hordaland -2019

Høst 2019:

Vi skal nå i gang med planlegging av aktiviteter for 2020 og ønsker derfor tilbakemelding på hva som har gitt vekst i brukergruppen og ønsker for videre arbeid. For å få til dette på en mest mulig effektiv måte gjennomfører vi vår årlige undersøkelse. Vi håper flest mulig av dere vil svare.

Din stemme er viktig!

NB! Vær gjerne oppmerksom på at hvis det spørres om aktiviteter som du ikke har deltatt på, skal du ikke sette en verdi (krysse av noe) på akkurat den aktiviteten.

Undersøkelsen er helt anonym og tar ca. 5-10 min. å fullføre.

Klikk her for å åpne undersøkelsen.

Siste frist for å gjennomføre undersøkelsen er søndag 29.12

Kurs for foresatte - Høst 2019

For:

Foresatte til barn og unge som har opplevd seksuelle overgrep.

Innhold:

Å være foreldre kan være utfordrende. Å være foreldre til et barn som har opplevd overgrep kan være mer utfordrende.

Foresattekurset vil derfor ha fokus på:

 • Forståelse og omsorg for barn og unge som har opplevd seksuelle overgrep
 • Hvordan kan jeg best støtte mitt barn framover?

For mange er en viktig del av kurset å kunne treffe andre i samme situasjon.

Kurset går over seks kvelder, fra kl. 18.00 til 20.00 hver kveld.


Oppstart: 30.10.2019
.
Videre datoer: 6.11, 13.11, 20.11, 27.11 og 4.12

Kursledere: Lillian Skevik og Anne Magnus

 

Sted:

SMISO Hordaland, St. Jakobsplass nr 9, Bergen, 3 etg
Tlf: 5590 4990
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Påmeldingsfrist: 23.10.2019

Kurset er gratis
Minimum 5 påmeldte for gjennomføring

 

Gave til SMISO Hordaland fra BTS Bryr Seg

 

bts grace 1 500pxDaglig leder Grace Ellen Gjuvsland sammen med
Ingrid Turøy og Julie Ulveseth fra BTS Bryr seg
BTS Bryr Seg valgte SMISO Hordaland som mottaker for deres årlige innsamlingsaksjon. I etterkant av innsamlingen kunne de fortelle at de støtter oss med en gave på ca. kr. 20.000! Gaven vil gå til å dekke årets sommerfest for våre brukere ombord på veteranbåten "Vestgard".
 

BTS Bryr Seg - Med egne ord

BTS – Bryr seg er en veldedighetsorganisasjon på Høgskolen i Bergen. Vi arrangerer ulike arrangementer som gir studentene mulighet til å vise at de bryr seg ved å gi tilbake til ulike formål i byen vår. Arrangementene vil strekke seg fra strikk og drikk til veldedighetsløp og familiedag tilknyttet tv-aksjonen.

Besøk gjerne deres hjemmeside for å lese mer om dem

 
Alle oss her på SMISO Hordaland retter en stor takk til BTS Bryr Seg for gaven!

 

 
Informasjon om hvordan gaver kan gis til SMISO Hordaland kan leses på denne siden (link).

 

 

Vil du hjelpe til med å utdanne bedre leger i Bergen?

Oppdatering:
Alle plassene er nå fulltegnet og han er takknemlig for alle som ønsker å bidra. Prosjektet starter opp igjen i november 2019 og interesserte kan ta kontakt direkte med Edvin Schei på mobil: 97413790 eller på epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Universitetet i Bergen ved Edvin Schei (Professor dr.med.) har tatt kontakt med SMISO Hordaland med ønske om et samarbeid om undervisningen til medisinstudentene. Målet er at førsteårs legestudenter skal bli kjent med mennesker som har erfaring med sykdom og helsevesenet. De ønsker frivillige som kan bidra i undervisningen og snakke om sine opplevelser som pasient i møte med helsevesenet.

Dersom det er noen brukere som ønsker å stille som frivillig kan SMISO være behjelpelig med å legge til rette for samtalerom, der en kan møte studentene og ha de første samtalene, før en tar det videre inn i undervisningen til studentene. Kriteriet for å delta er at man må tåle å stå foran et publikum i et auditorium med unge legestudenter og fortelle sine historier.

Aktuelle dager for å møte studentene i undervisningen i auditoriet er: 6. mars kl. 13.00, 8. mars kl. 12.00 og 12 og 13. mars kl. 13.00.

Informasjonsbrev fra Universitetet, inkludert Påmelding- og samtykkeskjema (til pasientkontakt-kurset) kan lastes ned på denne linken. (PDF-format).
Interesserte kan også få dette på SMISO.

Interesserte brukere kan selv ta kontakt med Edvin Schei på tlf 55 58 61 00.

Ta gjerne kontakt med Lillian eller Trine hvis du lurer på noe.

 

Kurs for foresatte - Vår 2019

For:

Foresatte til barn og unge som har opplevd seksuelle overgrep.

Innhold:

Å være foreldre kan være utfordrende. Å være foreldre til et barn som har opplevd overgrep kan være mer utfordrende.

Foresattekurset vil derfor ha fokus på:

 • Forståelse og omsorg for barn og unge som har opplevd seksuelle overgrep
 • Hvordan kan jeg best støtte mitt barn framover?

For mange er en viktig del av kurset å kunne treffe andre i samme situasjon.

Kurset går over seks kvelder, fra kl. 18.00 til 20.00 hver kveld.


Oppstart: 6.2.2019
.
Videre datoer: 13.02, 20.02, 6.3, 13.3 og 20.3

Kursledere: Lillian Skevik og Anne Magnus

 

Sted:

SMISO Hordaland, St. Jakobsplass nr 9, Bergen, 3 etg
Tlf: 5590 4990
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Påmeldingsfrist: 1.2.2019

Kurset er gratis
Minimum 6 påmeldte for gjennomføring

 

Gave til SMISO Hordaland fra Safe Bemanning AS

 

SMISO Hordaland Petter og Grace 03 IMG 0025 500pxTorsdag 29.11.2018 fikk senteret en svært hyggelig førjulsmelding: Bemanningsforetaket Safe Bemanning AS v/daglig leder Petter Ødemark ønsker å støtte oss med en gave på kr. 20.000! Å kunne bidra til allmennyttige samfunnsformål er viktig for dem, og denne gangen valgte de å støtte arbeid mot incest og seksuelle overgrep gjennom å gi en gave til oss.
 

Slik sier de det selv på deres Facebook-side:

 
Denne uken har vi valgt å støtte en veldig fin organisasjon som heter SMISO. Organisasjonen jobber blant annet med å forhindre at seksuelle overgrep skjer og med å hjelpe mennesker som selv har vært utsatt for dette.

Vi oppfordrer alle våre kunder, leverandører og bransjekollegaer til å gjøre det samme.

Ta kontakt med Grace Ellen Gjuvsland hos SMISO om dette virker spennende for din organisasjon!

Vi føler oss stolt som kan bidra til at dette utrolig viktige og fine arbeidet kan fortsette!


Alle oss her på SMISO Hordaland retter en stor takk til Safe Bemanning for gaven!

 

 
Informasjon om hvordan gaver kan gis til SMISO Hordaland kan leses på denne siden (link).

 

Årlig undersøkelse av aktiviteter og tilbud ved SMISO Hordaland -2018

Høst 2018:

Vi skal nå i gang med planlegging av aktiviteter for 2019 og ønsker derfor tilbakemelding på hva som har gitt vekst i brukergruppen og ønsker for videre arbeid. For å få til dette på en mest mulig effektiv måte gjennomfører vi igjen vår årlige undersøkelse. Vi håper flest mulig av dere vil svare.

Din stemme er viktig!

Undersøkelsen er helt anonym og tar ca. 5-10 min. å fullføre.

Klikk her for å åpne undersøkelsen.

 

Siste frist for å gjennomføre undersøkelsen er søndag 9.12

 

Årets løvetann 2018 - Pris til SMISO Hordaland

smiso lovetannpris 2018 250px

Vi er stolte og ydmyke over å ha blitt tildelt prisen "Årets løvetann 2018"!

 

Teksten på bildet over:

Overgrepsutsatte barn er avhengige av å bli sett og hørt. Når overgrepsutsatte barn blir voksne, trenger de fremdeles å bli sett og hørt.

De ansatte på SMISO Hordaland skal ha anerkjennelse for at de gjør akkurat dette. De ser og hører, ivaretar, trøster og støtter både ungdom og voksne. I tillegg gjøres det viktig forebyggende arbeid. Dette gjør dem til ekte hverdagshelter, og styret i Løvetannmarsjen Bergen har derfor besluttet å gi dem prisen "Årets Løvetann". Ved å fortsette sitt gode arbeid, vil SMISO Hordaland fortsette å helbrede mange."

Signert Anna Kathrine Eltvik, leder av Løvetannmarsjen i Bergen

 

smiso lovetannpris 2018 Maleri 250px

Bildet vi fikk i gave (gjengitt over) er laget av den anerkjente kunstneren Otto Tveit.

Les gjerne mer om Løvetannmarsjen på deres Facebook-side

 

Kurs for foresatte - Høsten 2018

For:

Foresatte til barn og unge som har opplevd seksuelle overgrep.

Innhold:

Å være foreldre kan være utfordrende. Å være foreldre til et barn som har opplevd overgrep kan være mer utfordrende.

Foresattekurset vil derfor ha fokus på:

 • Forståelse og omsorg for barn og unge som har opplevd seksuelle overgrep
 • Hvordan kan jeg best støtte mitt barn framover?

For mange er en viktig del av kurset å kunne treffe andre i samme situasjon.

Kurset går over seks kvelder, fra kl. 18.00 til 20.00 hver kveld.


Oppstart: 17.10.2018
.
Videre datoer: 24.10, 31.10, 7.11, 14.11 og 21.11

Kursledere: Lillian Skevik og Anne Magnus

 

Sted:

SMISO Hordaland, St. Jakobsplass nr 9, Bergen, 3 etg
Tlf: 5590 4990
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Påmeldingsfrist: 10.10.2018

Kurset er gratis
Minimum 6 påmeldte for gjennomføring

 

Kurs for foresatte - Våren 2018

For:

Foresatte til barn som har opplevd seksuelle overgrep.

Innhold:

Å være foreldre kan være utfordrende. Å være foreldre til et barn som har opplevd overgrep kan være mer utfordrende.

Foresattekurset vil derfor ha fokus på:

 • Forståelse og omsorg for barn og unge som har opplevd seksuelle overgrep
 • Hvordan kan jeg best støtte mitt barn framover?

For mange er en viktig del av kurset å kunne treffe andre i samme situasjon.

Kurset går over seks kvelder, fra kl. 18.00 til 20.00 hver kveld.


Oppstart: 02.05.2018
.
Videre datoer: 9.5, 16.5, 23.5, 30.5 og 6.6

Kursledere: Lillian Skevik og Anne Magnus

 

Sted:

SMISO Hordaland, St. Jakobsplass nr 9, Bergen, 3 etg
Tlf: 5590 4990
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Påmeldingsfrist: 27.4.2018

Kurset er gratis
Minimum 6 påmeldte for gjennomføring

 

Valg av brukerrepresentanter 2018 - 2020

Det er nå endelig klart for valg av nye brukerrepresentanter ved SMISO Hordaland!

Som tidligere skal det også denne gangen være 2 likeverdige brukerrepresentanter, men bare den med flest stemmer blir en del av styret. Kandidaten som får nest mest stemmer blir vara brukerrepresentant ift. styret. Kandidatene blir valgt for perioden 2018-2020.

Først vil vi gjerne introdusere kandidatene, også skriver vi på slutten hvordan du skal gå frem for å avgi din stemme.

Slik presenterer kandidatene seg:

Les mer …

Ny undersøkelse: "Hverdagsstress og mestring etter seksuelle overgrep"

 

survey stress 2018 500px

Denne undersøkelsen er nå avsluttet.

Dette er en forespørsel til kvinner over 18 år som har opplevd seksuelle overgrep og er brukere av et støttesenter (SMISO, SMI, DIXI), om å delta i en spørreundersøkelse.

Bakgrunn
Undersøkelsen inngår i forskningsprosjektet ” Seksuelle overgrep og mestring av hverdagsstress” som gjennomføres av sykepleier og doktorgradskandidat Marianne Torp Stensvehagen ved Universitetet i Oslo, i samarbeid med Høgskolen i Innlandet.

Hensikten er å utvikle ny kunnskap som bidrar til større forståelse for hvordan kvinner som har opplevd seksuelle overgrep erfarer og mestrer stress i hverdagen.

Ønsker du å delta, eller få mer informasjon, ta kontakt med Lillian Skevik, faglig veileder ved SMISO Hordaland.

Se også:

Plakat om undersøkelsen  (PDF-format)

Informasjonsskriv med ytterligere informasjon  (PDF-format)

 

Nytt tilbud til barn og unge utsatt for seksuelle overgrep

Musikktilbud barn unge 2018 plakat 250pxVi er glade for å kunne annonsere at SMISO Hordaland nå starter opp et musikktilbud for barn og ungdom utsatt for seksuelle overgrep!

Vi tilbyr et musikkmiljø for barn og ungdom der fokuset ikke er bearbeiding men å la barna komme ut av frys-tilstand og inn i en kreativ prosess. Barna/ungdommene vil få muligheten til hjelp til selvhjelp gjennom å bli sett og hørt i musikalsk samarbeid med voksne og barn man har dannet en relasjon til, bruke kroppen sin musikalsk, oppleve spilleglede og mestring, utvikle ressurser, uttrykke seg musikalsk, oppleve kontroll og autoritet over situasjoner, avslapning, avledning, mm.

Gruppene vil bli ledet etter musikkterapeutiske og traumesensitive prinsipper, men uten at fokuset er satt direkte på overgreps-opplevelsene den enkelte har med seg. Hovedmålsettingen med gruppene er å skape veier ut av frys-tilstand og inn i kreative prosesser gjennom fellesskap, glede og lek, der den enkelte kan oppleve å skape noe i samhandling med andre.

Gruppene ledes av musikkterapeut Nathan Smith og faglig veileder Kathrine Aamodt ved senteret. Begge har tidligere erfaring fra arbeid i gruppe med overgrepsutsatte barn og unge.

Deltakelse i gruppen krever ingen musikalsk forkunnskap.

Ta gjerne kontakt med oss for mer informasjon og påmelding! 

Se gjerne også denne plakaten for mer informasjon (PDF-format)

 

Kurs for foresatte - Vinteren 2018

For:

Foresatte til barn som har opplevd seksuelle overgrep.

Innhold:

Å være foreldre kan være utfordrende. Å være foreldre til et barn som har opplevd overgrep kan være mer utfordrende.

Foresattekurset vil derfor ha fokus på:

 • Forståelse og omsorg for barn og unge som har opplevd seksuelle overgrep
 • Hvordan kan jeg best støtte mitt barn framover?

For mange er en viktig del av kurset å kunne treffe andre i samme situasjon.

Kurset går over seks kvelder, fra kl. 18.00 til 20.00 hver kveld.


Oppstart: 17.01.2018
.
Videre datoer: 24.1, 31.1, 7.2, 14.2 og 21.2

Kursledere: Lillian Skevik og Anne Magnus

 

Sted:

SMISO Hordaland, St. Jakobsplass nr 9, Bergen, 3 etg
Tlf: 5590 4990
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Påmeldingsfrist: 10.1.2018

Kurset er gratis
Minimum 6 påmeldte for gjennomføring

 

Fagdag med Judith van der Weele og Zemir Popovac

Fagdag

I forbindelse med vårt 20-årsjubileum i år inviterer vi til fagdag:

Fredag 17. november 2017
Sted og tidspunkt: Litteraturhuset, Østre Skostredet 5, kl. 10.00-16.00


smiso arr 17112017 header 600x414px mLogo

Hvordan møte mennesker som har opplevd krig, overgrep og flukt?

- Fagdag med Judith van der Weele og Zemir Popovac -


Zemir Popovac er psykologspesialist ved Favne Psykologbistand. Han arbeider daglig med behandling av pasienter med angst, depresjon og relasjonsvansker, og har i flere år jobbet i spesialisthelsetjenesten. Popovacs bakgrunn som krigsflyktning, kombinert med hans kompetanse som psykolog, gir ham en ganske unik mulighet til å reflektere over problemstillinger relatert til flyktningetilværelsen, og flyktningers helse etter egen flukt.

Judith van der Weele er psykologspesialist med egen praksis. Hun har gjennom mange år vært en av landets ledende fagpersoner innen arbeid med kompleks traumatisering og kultursensitiv praksis. Hun har hatt ansvar for et prosjekt for å styrke klinisk kompetanse i arbeidet med familievoldssaker hos etniske minoriteter. Hun har også jobbet som spesialrådgiver ved RVTS-Øst, hvor hun hadde ansvar for kompetanseheving i arbeidet med vold og traumer i spesialisthelsetjenesten. I dag er hun særlig opptatt av å utrede dysfunksjonelle forhold rundt minoritetsbarns oppvekst og foreldrenes mulighet for endring i samarbeid med det offentlige.

Pris: kr. 500,- inkl. kaffe og enkel lunsj

Påmelding: Via deltager.no innen 10.11.2017

Rabatt for senterets brukere

Som bruker ved SMISO Hordaland kan du få billett til halv pris: Kr. 250,-. 
Pengene betales til en ansatt på senteret når du melder deg på.  

Påmeldingsfrist for rabattert billettpris: Senest mandag 6.11

Årlig undersøkelse av aktiviteter og tilbud ved SMISO Hordaland -2017

Høst 2017:

Vi skal nå i gang med planlegging av aktiviteter for 2018 og ønsker derfor tilbakemelding på hva som har gitt vekst i brukergruppen og ønsker for videre arbeid. For å få til dette på en mest mulig effektiv måte gjennomfører vi vår årlige undersøkelse. Vi håper flest mulig av dere vil svare.

Din stemme er viktig!

Undersøkelsen er helt anonym og tar ca. 5-10 min. å fullføre.

Klikk her for å åpne undersøkelsen.

 

Siste frist for å gjennomføre undersøkelsen er onsdag 22.11 kl. 15.30.

 

Gratis jubileumskonsert 17.11.2017

 

SMISO Hordaland er 20 år og inviterer til gratis

JUBILEUMSKONSERT

SMISO Jubileumskonsert 2017 Plakat v3 350px

Tid: 17.11.2017 kl. 20.00 - 02.00

Sted: Østre (Østre skostredet 3, 5017 Bergen)

 

Artister:

 • Pogo Pops
 • Testpilot
 • Mighty Magnolias
 • What came from the sea
 • Kvit Skit


Pris: GRATIS!

Vergeordning 15-18 år. Fyll ut dette skjemaet på forhånd og ta det med konserten.

Meld gjerne din interessen på dette Facebook-arrangementet!

Plakaten kan lastes ned i PDF-format ved å klikke her.

 

Jubileumshilsen fra Gunnar Staalesen

Staalesen 500pxFoto: Trygve Schønfelder Med sin bakgrunn fra barnevernet er det ikke unaturlig at hovedpersonen i min serie med kriminalromaner, Varg Veum, med jevne mellomrom konfronteres med barn som er i vanskelige livssituasjoner, noen av dem incestofre, noen av dem utsatt for andre typer seksuelle overgrep fra voksne. Tydeligst er dette i bøker som Falne engler, Dødens drabanter og Ingen er så trygg i fare.

For meg er overgrep mot barn de alvorligste forbrytelser som blir begått. Når kritikken mot barnevernet av og til hagler, tenker jeg nesten alltid: Det er en menneskerett å ha en trygg og god barndom; mye viktigere enn retten til å være foreldre for egne barn. – Ikke alle vil være enig med dette, men der er iallfall Varg’en og jeg helt på linje.

Jeg er imponert over det flotte arbeidet SMISO har gjort og stadig gjør for barn og voksne med en slik erfaring i livet. De har min fulle støtte.

Gratulerer med 20-årsjubileet og lykke til i årene som kommer!

       Gunnar Staalesen

 

Side 1 av 2